Hoofdgerecht, vegetarisch, +/- 30 minuten

April: spinazie

Tortilla kun je het best omschrijven als een Spaanse omelet gevuld met aardappels (en wat je verder nog heb liggen). Ideaal voor restjes dus! Ik vind zo’n dikke omelet niet altijd gemakkelijk te maken, maar de truc is genoeg boter te gebruiken en de tortilla op een laag vuurtje te laten garen.

In deze tortilla heb ik spinazie gebruikt die verser dan vers is: net geplukt uit mijn eigen balkonkas(je)!

Balkonkasje

Wat heb je nodig (voor 2 personen)

– 4 eieren

– 2 aardappels

– paprika

– 200 gram spinazie

– 50 gram feta

– 100 ml yoghurt

– 1 ui

– beetje boter en olijfolie

Schil de aardappels en snijd ze in dunne plakjes. Schil de ui en snijd deze in ringen. Verwarm wat boter in een koekenpan en fruit de uien. Voeg daarna de aardappelschijfjes toe en bak deze ongeveer 10 minuten. Voeg daarna de paprika toe en bak deze een minuutje mee, en daarna de spinazie. Als de spinazie is geslonken, giet je voorzichtig het vocht van de spinazie af. Snijd de feta in kleine blokjes en doe deze erbij.

Breek de eieren in een kom en roer deze door elkaar met de yoghurt. Schenk het mengsel over en door de aardappels en groenten. Zet de tortilla op een laag vuurtje en laat deze langzaam gaar worden. Bon appetit!