Andijvie met pompoen en salie

Hoofdgerecht, 40 minuten
Februari: pompoen, andijvie

Dit winterse gerecht is erg geschikt als je een avond extra gezond wilt eten. De pompoen maakt het lekker zoet.

Wat heb je nodig (voor 4 personen):

– 1 pompoen
– […]

Lees Meer

 0

Gnocchi met boerenkool

Hoofdgerecht, vegetarisch, 10 minuten
Januari: boerenkool

Met dit koude weer wil je het liefste binnen zitten met een bord comfort food. En bij voorkeur ook gezond – het is immers begin januari ;). Dit recept voor […]

Lees Meer

 0

Parelgort met feta en pompoen

Hoofdgerecht, vegetarisch, 45 minuten
November: pompoen

Met dit gure herfstweer is het belangrijk goed voor jezelf te zorgen. Met deze parelgort met paprika, pompoen, feta en hazelnoten kun je er weer tegenaan!

Wat heb je nodig […]

Lees Meer

 0

Ciabatta met mozzarella en vijgen

Lunch, vegetarisch, 5 minuten

Als er, zoals laatst, verse vijgen zijn in de supermarkt, laat ik die eigenlijk nooit liggen. Zo ontzettend lekker! En ideaal voor een lekker luie zondagse lunch. Ik combineerde ze met een […]

Lees Meer

 0

Pompoen-wortelsoep

Hoofdgerecht, vegetarisch, 50 minuten
Oktober: pompoen

Brr…wat is het koud geworden! Op zulke dagen is niets lekkerder dan een warme kom soep om je aan op te warmen :)

Wat heb je nodig (voor 4 personen): […]

Lees Meer

 0

Quinoa met pompoen

Hoofdgerecht, vegetarisch, 45 minuten
September: pompoen

Al zat je vorige week nog in je zwemkleding, vanaf morgen is het toch echt herfst! En wat past er beter bij de herfst dan een heerlijke oranje pompoen?

Wat heb […]

Lees Meer

 0

Gevulde paprika met halloumi

Gevulde paprika’s met halloumi en zwarte olijven…loopt het water jou ook al in de mond? Heerlijk op een zomerse avond!

Wat heb je nodig (voor 4 personen):

– 4 rode paprika’s
– 400 gram rijst
– […]

Lees Meer

 0

Tuinbonenstamppot

Hoofdgerecht, vegetarisch, 25 minuten

Heerlijk en gemakkelijk op tafel voor het begin van de week: stamppot van tuinbonen! Door de dille wordt deze stamppot lekker zomers.

Wat heb je nodig (voor 4 personen):

– 600 gram […]

Lees Meer

 0

Gnocchi met cavolo nero

Hoofdgerecht, vegetarisch, 10 minuten

Dit gerecht is zo lekker en zo gemakkelijk te maken. En drie ingrediënten is alles wat je nodig hebt! Perfect voor als je doordeweeks snel wilt kunnen eten.

Wat heb je nodig […]

Lees Meer

 0

Spinaziesalade

Hoofdgerecht, vegetarisch, 10 minuten

April: spinazie

Van de kleuren van deze spinaziesalade word je sowieso blij. Hoe vrolijk ziet dit eruit! Ideaal als je gezond eten wilt dat snel klaar is, bijvoorbeeld voor het sporten. Ik gebruikte […]

Lees Meer

 0

Tortilla met spinazie

Hoofdgerecht, vegetarisch, +/- 30 minuten

April: spinazie

Tortilla kun je het best omschrijven als een Spaanse omelet gevuld met aardappels (en wat je verder nog heb liggen). Ideaal voor restjes dus! Ik vind zo’n dikke omelet niet […]

Lees Meer

 0

Lentesoep

Hoofdgerecht, 40 minuten, vegetarisch

Maart: broccoli

Lekker fris en boordevol met groenten: met deze groene soep begin je de lente goed!

Wat heb je nodig (voor 4 grote kommen soep):

– 1 ui

– 2 tenen knoflook

– 1 broccoli

– 4 […]

Lees Meer

 0

Spinaziepannenkoeken

Hoofdgerecht, vegetarisch, 15 minuten

Maart: spinazie

Groen, groen, groen! Buiten wordt het groen en ook op je bord is het groen met deze spinaziepannenkoeken. Lekker eenvoudig en snel!

Wat heb je nodig (voor 4 personen):

– 3 eieren

– 500 […]

Lees Meer

 0

Pasta met groene groenten

Hoofdgerecht, vegetarisch, 15 minuten

Maart: broccoli

Nog twee weken en dan begint de lente. Op je bord is ‘ie al begonnen met deze pasta met groene groenten. Erg lekker voor de meatless Monday. 

Wat heb je nodig (voor […]

Lees Meer

 0

Boerenkoolsoep

Voor- / hoofdgerecht, vegetarisch, 35 minuten 

Februari: boerenkool

Het is oer-Hollands en helemaal hip: boerenkool. Je kunt er natuurlijk stamppot van maken, maar boerenkoolsoep is ook heerlijk! Ik maakte de soep met zoete aardappel, daar wordt ‘ie […]

Lees Meer

 0

Vegetarisch stoofpotje

Hoofdgerecht, vegetarisch, 1 uur

Dit stoofpotje is ideaal als je met Kerst een feestelijk vegetarisch gerecht op tafel wilt zetten. Omdat je gasten met dieetwensen hebt of zelf weleens een meatless Christmas wilt vieren. Je kunt […]

Lees Meer

 0

Boerenkool met pecannoten

Hoofdgerecht, vegetarisch, 5 minuten

December: boerenkool

Deze boerenkool heb je letterlijk in 5 minuten op tafel staan, en het is heerlijk!

Wat heb je nodig (voor 4 personen):

– 600 gram boerenkool

– 2 appels

– 120 gram pecannoten

– 150 gram hüttenkäse

– […]

Lees Meer

 0

Gratin van zoete aardappel

Bijgerecht, vegetarisch, 40 minuten

Ze zijn er weer en wat zijn ze lekker: zoete aardappels! Ik maakte gratin van zoete aardappel, een traditioneel aardappelrecept maar dan met de zoete aardappel. Ik heb wat rode ui toegevoegd […]

Lees Meer

 0

Aubergine met burrata

Voorgerecht, vegetarisch, 30 minuten

Deze aubergine met burrata (een typisch Italiaans voorgerecht) at ik bij Maria Antonieta in Mendoza. Zo ontzettend lekker! Het is, zoals je kunt verwachten bij een Italiaans gerecht, helemaal niet ingewikkeld om te […]

Lees Meer

 0

Gevulde pompoen

Voor – / hoofdgerecht, vegetarisch, 50 minuten

September: pompoen

Het is al bijna herfst en daarom vond ik het tijd voor pompoen. Dit keer een lichte variant om nog een beetje in zomerse sferen te kunnen blijven. […]

Lees Meer

 0

Marokkaanse hamburgers

Hoofdgerecht, vegetarisch, 15 minuten

September: aubergine

Dit is een van mijn nieuwe lievelingsrecepten! Zo ontzettend lekker en zo gemakkelijk om te maken. De combinatie van de halloumi, aubergine en hummus is echt fantastisch. Hamburgers maar dan net […]

Lees Meer

 0

Red Velvet taart

Taart/nagerecht, vegetarisch, 50 minuten

Red velvet cupcakes zijn mijn favoriete cupcakes, dus toen ik een red velvet taart zag, begonnen mijn vingers te jeuken! Ik vond een recept van Menno van Heel Holland Bakt via culy.nl. […]

Lees Meer

 0

Couscous met halloumi en gegrilde nectarine

Hoofdgerecht, vegetarisch, 15 minuten

Augustus: nectarine

De gegrilde perzik beviel me zo goed dat ik besloot deze week nectarine te grillen. Met hartige couscous, zilte halloumi en friszure rode besjes is de zoete nectarine een topcombinatie! Dit […]

Lees Meer

 0

Salade met perzik en mozzarella

Augustus: perzik

Hoofdgerecht, vegetarisch, 10 minuten

Deze salade met perzik en mozzarella is heerlijk zomers, snel en gezond. Misschien moet je even wennen aan het idee van een zoete salade, maar de combinatie van perzik en mozzarella […]

Lees Meer

 0

Romige aardbeiencake

Nagerecht, vegetarisch, 75 minuten

Mei: aardbei

Er zijn nu volop aardbeien te koop en daar wilde ik van profiteren. Vandaar dit vrolijke, zomerse nagerecht met aardbeien, cake en mascarpone. In een glas ziet het er heel kleurrijk […]

Lees Meer

 0

Tarte tatin met rabarber

Nagerecht, vegetarisch, 40 minuten

Mei: rabarber

Als afsluiter van een diner, als je wat te vieren hebt of gewoon omdat het kan: deze tarte tatin met rabarber is verrukkelijk! Rabarber ligt nu in de winkel en je […]

Lees Meer

 0

Muesli met rabarber en aardbei

Ontbijt, vegetarisch, 20 minuten

April: rabarber

Deze week is het eindelijk zover: er ligt rabarber in de winkels! Dat heb ik natuurlijk direct ingeslagen. Kijk eens hoe vrolijk deze rabarber eruitziet:

Wat kun je allemaal met rabarber maken? […]

Lees Meer

 0

Cupcakes voor Koningsdag

Nagerecht / bijgerecht, vegetarisch, 80 minuten

Wat is de sfeer met Koningsdag toch fijn! Veel mensen laten zich van hun creatieve en/of ondernemende kant zien, dus in de stad is genoeg te zien en doen. Ik […]

Lees Meer

 0

Oosterse quiche met broccoli

Hoofdgerecht, vegetarisch, 1 uur

April: broccoli

Het is Frans, het is hartig, het is gemakkelijk op tafel te zetten en je kunt ermee blijven variëren: de quiche. Ik had zin in een quiche met broccoli, maar dan […]

Lees Meer

 0

Papadums met curry

Hoofdgerecht, vegetarisch, 20 minuten

April: aubergine

Vandaag had ik een Lazy Sunday en had ik zin in iets lekkers dat gemakkelijk en snel te maken is, en er leuk uitziet. Daarom bedacht ik deze curry met kikkererwten […]

Lees Meer

 0

Aspergesoep

Voorgerecht, vegetarisch / vlees, 30 minuten

April: asperges

Op verschillende plaatsen kun je nu groene asperges kopen. Sla je slag en maak er deze frisse aspergesoep (of crème) van. Een goed voorgerecht voor een dinertje buiten!

Wat heb […]

Lees Meer

 0

Tiramisù

Nagerecht, vegetarisch, 20 minuten (+ 2 uur wachten)

Vandaag weer een recept waarmee je je in Italië kunt wanen: tiramisù. Ik at het in Puglia en het was zo ontzettend lekker! Denk niet te lang na […]

Lees Meer

 2

Melanzane alla Parmigiana

Hoofdgerecht, vegetarisch, 45 minuten

April: aubergine

Zoals je in mijn vorige post kon lezen, heeft Puglia op culinair vlak heel wat te bieden! Om in de vakantiestemming te blijven, maakte ik dit hoofdgerecht dat ik daar at […]

Lees Meer

 0

Bananenbrood

Ontbijt, vegetarisch, 1 uur

Dit bananenbrood is ideaal voor als je ’s ochtends weinig tijd hebt om te ontbijten. Ik maak het als ik zin heb in een ander ontbijt dan anders. In Azië kun je op […]

Lees Meer

 4

Paasbrunch

Ontbijt, vegetarisch, 3 uur

Slow Saturday

Het is weer bijna Pasen! Ik word altijd erg vrolijk van een eettafel vol met lekker eten en felle kleurtjes. Dit keer voor de Slow Saturday dan ook een zelfgemaakte paasbrunch: een tropische […]

Lees Meer

 0

Gnocchi met salie en boter

Hoofdgerecht / lunch, vegetarisch, 15 minuten

Met restjes gnocchi zet je de volgende dag een heerlijke lunch of hoofdgerecht op tafel (afhankelijk van hoeveel je over hebt): gnocchi met salie en boter. De combinatie van de […]

Lees Meer

 0

Bietensalade

Voorgerecht, vegetarisch, 10 minuten

Maart: bieten

Het is weer lente! En nog weekend ook. Het weer wil vandaag de komst van het nieuwe seizoen helaas nog niet helemaal aankondigen, maar morgen is een mooie dag om buiten […]

Lees Meer

 0

Gnocchi

Hoofdgerecht, vegetarisch, ongeveer 1 uur

Slow Saturday

Gnocchi zijn een soort aardappel-pasta-kussentjes. Dit Italiaanse gerecht is lekker om te maken als je wat aardappels over hebt, en slow – zelf pasta rollen is behoorlijk rustgevend. Maak meteen […]

Lees Meer

 0

Linzensalade met prei

Lunch, vegetarisch, 50 minuten

Maart: prei

Als je een dag thuis luncht, is dat een uitstekende gelegenheid om eens uit te pakken. Deze linzensalade met prei is een klein feestje. En je kunt de salade prima thuis […]

Lees Meer

 0

Kikkererwtensoep

Lunch, vegetarisch, 20 minuten

Zin in iets anders dan boterhammen voor de lunch, en wil je iets dat snel klaar is? Deze kikkererwtensoep zet je binnen no-time op tafel, is gezond en smaakt erg goed – […]

Lees Meer

 0

Spitskoolrolletjes

Hoofdgerecht, vegetarisch, 40 minuten + 25 minuten oven

Maart: spitskool

Deze spitskoolrolletjes zijn een soort spitskoolstamppot in lasagnevorm: heerlijke groentehapjes gevuld met kaas. Als je de bladeren van de spitskool loshaalt, krijg je prachtige grote bladeren die […]

Lees Meer

 0

Wortelsoep

Voorgerecht (of hoofdgerecht voor 2 – 3 personen), vegetarisch, 50 minuten

Maart: wortel

Deze soep is heerlijk om te maken op een regenachtige dag als vandaag. De soep heeft een prachtige kleur en lekkere structuur, maar wat […]

Lees Meer

 0

Cannoli

Nagerecht, vegetarisch, 50 minuten (+ 2 uur wachten)

Slow Saturday

Voor deze Slow Saturday wilde ik graag zelf  Siciliaanse cannoli maken. Iedere fan van The Godfather kent deze met ricotta gevulde deegrolletjes. Ik at vorig jaar maar […]

Lees Meer

 0

Wintergroenten met noten

Hoofdgerecht, vegetarisch, 50 minuten

Februari: pastinaak, koolraap, appel

Voor de koude dagen in februari heb je soms behoefte aan een stevige, warme ovenschotel. Deze ovenschotel van wintergroenten met noten is winters en toch erg fris. Ik maakte […]

Lees Meer

 0

Salade met appel en rode biet

Voorgerecht, vegetarisch, 15 minuten

Februari: biet, appel, witlof

Deze salade is erg vrolijk en kleurrijk. En dat terwijl ‘ie gemaakt is met zoveel winterse ingrediënten: biet, witlof en appel. De smaken combineren heel goed: de biet en […]

Lees Meer

 0

Valentijnsdiner: salade met biet en granaatappel

Voorgerecht, vegetarisch, 20 minuten

Februari: rode biet

Voor het eatlearnlove Valentijnsdiner wilde ik als voorgerecht een salade met flink veel roze en rood erin. Deze salade ziet er ontzettend kleurrijk uit, en is een fris begin van het […]

Lees Meer

 0

Chips van rode biet en pastinaak met humus

Bijgerecht, vegetarisch, 40 minuten

Februari: rode biet, pastinaak

Voor de lekkere trek rond 4 uur ’s middags is deze chips met humus ideaal. Het recept voor chips van rode biet met bietenhumus komt uit het boek Puur […]

Lees Meer

 0

Pastinaak-knolselderijsoep

Voorgerecht, vegetarisch, 50 minuten

Februari: pastinaak, knolselderij

Er zijn in februari topproducten te koop van Nederlandse bodem waarmee je een heerlijke soep kunt maken. Ik ben naar de biologische supermarkt gegaan en heb van alles meegenomen: pastinaak, […]

Lees Meer

 0

Groentetaart

Hoofdgerecht, vegetarisch, 1 uur

Februari: bieten

Deze hartige taart is heerlijk op een koude winterdag. De groentetaart is ideaal voor als je restjes over hebt, is gemakkelijk te maken en het resultaat ziet er heel vrolijk uit. […]

Lees Meer

 0

Winterse smoothie

Ontbijt, vegetarisch, 10 minuten

Februari: appel, winterpeen

Februari kent vaak gure dagen. Misschien heb je wel uren gestrand op een station staan koukleumen, lijkt iedereen in je omgeving wel ziek te zijn of word je zelf steeds […]

Lees Meer

 0

Pastinaak rösti

Bijgerecht, vegetarisch, 35 minuten

Februari: pastinaak

Rösti is een van mijn favoriete aardappelgerechten. De Zwitserse rösti krijgt in dit recept een Hollandse touch door de toevoeging van pastinaak. Het resultaat is echt heerlijk. Het is niet moeilijk […]

Lees Meer

 0

Wortelburgers

Bijgerecht, vegetarisch, 20 minuten

Januari: winterpeen

Deze wortelburgers zijn echt fantastisch, en ook heel gemakkelijk te maken als je wat restjes hebt. Als je veel wortel gebruikt, zijn de burgers lekker stevig. Je kunt ze als voorgerecht […]

Lees Meer

 0

Appelbrood

Ontbijt / bijgerecht, vegetarisch, 1 uur

Januari: appels

Laat je niet misleiden door de naam: dit is geen brood. Het is een variant van bananenbrood met appel. Je kunt dit appelbrood in het weekend maken, en ’s […]

Lees Meer

 1

Spruitjes

Bijgerecht, vegetarisch, 15 minuten

Januari: spruitjes

Januari is een prima maand om Hollandse spruitjes te eten. Omdat niet iedereen fan is van spruitjes, heb ik een heel eenvoudig maar heel lekker recept waarmee je (bijna) iedereen aan […]

Lees Meer

 0

Griesmeelpudding

Nagerecht, vegetarisch, 20 minuten

Januari bracht mij in Hollandse sferen. Na de boerenkoolstamppot wilde ik ook een traditioneel nagerecht proberen: griesmeelpudding. Ik heb het zelf weleens gegeten toen ik klein was, maar sindsdien eigenlijk nooit meer. […]

Lees Meer

 0

Zelfgemaakte pasta & zelfgemaakte pesto

Hoofgerecht, vegetarisch, 50 minuten (+ 30 minuten wachten)

Slow saturday

Januari: boerenkool

Zelfgemaakte pasta vind ik zo ontzettend lekker! Als je 80% van de tijd gezond wilt eten, kun je beter niet iedere dag pasta eten. Ik eet […]

Lees Meer

 0

Kwarkpannenkoeken met bosvruchtjes

Ontbijt, vegetarisch, 20 minuten

Soms heb je zin in een lekker feestelijk ontbijt. Dat zet je met deze kwarkpannenkoekjes zo op tafel! Ik heb het recept uit het tijdschrift foodies, en heb het zelf een beetje […]

Lees Meer

 0

Citroenmeringuetaartjes

Nagerecht, vegetarisch, ongeveer 50 minuten (+ 30 minuten wachten)

Januari: citroen

Let op: bevat (half)rauw ei

Deze rubriek heb ik toegevoegd, omdat ik recepten met desserts en taartjes heerlijk vind. Vaak zijn taartrecepten alleen niet zo gezond. Maar […]

Lees Meer

 0

Mango-vijgentaart

Nagerecht, vegetarisch, 50 minuten (+ 4 uur wachten)

Deze taart is ontzettend feestelijk, gemakkelijk te maken en hoeft niet in de oven! Ik heb het recept uit het tijdschrift foodies. Als je een feestje of diner […]

Lees Meer

 0

Boerenkoolmuffins

Bijgerecht, vegetarisch, 30 minuten

Muffins zijn een vrolijke manier om je groenten te presenteren, vooral in een felgekleurd papiertje. Ideaal voor iemand die niet zo dol is op groenten. Deze muffins heb ik gemaakt met boerenkool, […]

Lees Meer

 0

Boerenkoolchips met pastinaakpatatjes

Bijgerecht, vegetarisch, 15 minuten

Januari: boerenkool en pastinaak

Dit is wel een hele bijzondere manier om frites & chips voor te schotelen! En ik schrijf dit recept niet alleen op omdat het gezond is. Het is ook […]

Lees Meer

 0

Ribollita

Hoofdgerecht, vegetarisch, 45 minuten

Slow saturday

Januari: boerenkool

Voor de gure wintermaanden is ribollita ideaal comfort food. Als je een beetje verkouden begint te worden, voel je je na een warme kop soep vaak snel beter. Ribollita zit […]

Lees Meer

 0

Cranberry chutney

Bijgerecht, vegetarisch, 25 minuten

En vooruit, nog een recept met cranberries! Ik vond de inspiratie voor dit recept op ZTRDG. Dat recept heb ik een beetje aangepast. Chutney ken ik vooral met mango, maar ik ben […]

Lees Meer

 0

Cranberry compote

Bijgerecht, vegetarisch, 25 minuten

Cranberry wordt natuurlijk veel gegeten met Kerst. Het is niet echt een vrucht voor januari, komt ook niet uit Nederland, maar toch ben ik met creatief geweest met cranberry. Waarom? Heel eenvoudig, […]

Lees Meer

 0

Wentelteefjes

Lunch, vegetarisch, 10 minuten

Dit is een goed lunchrecept voor als je restjes brood hebt. De traditionele wentelteefjes zijn niet echt een gezonde lunch, dus ik heb het recept een beetje aangepast.

Wat heb je nodig:

Oude boterhammen
Een […]

Lees Meer

 0

Zabaglione met vruchtjes en cantuccini

Nagerecht, vegetarisch, 15 minuten

Een feestelijk diner sluit je af met een feestelijk nagerecht. Zabaglione is een zwaar nagerecht met ei, suiker en marsalawijn, maar doordat je het mengsel opklopt wordt het toch luchtig. Via Allerhande […]

Lees Meer

 0

Cantuccini

Nagerecht, vegetarisch, 45 minuten

Als je weleens in Toscane bent geweest, heb je daar vast cantuccini gegeten: harde koekjes die de Italianen in de vin Santo dopen. Na een etentje zijn deze cantuccini een heerlijke afsluiter. […]

Lees Meer

 0

Pasta met zelfgemaakte pesto van Two Greedy Italians

Voorgerecht, vegetarisch, 40 minuten (+ 30 minuten wachten)

Slow saturday

Vandaag is het zaterdag, ofwel slow saturday. Op slow saturday staat een gerecht hoofdrol dat zijn tijd nodig heeft. Heerlijk voor de zaterdag dus: boodschappen doen, muziekje […]

Lees Meer

 0

Paddenstoelensoep

Voorgerecht, vegetarisch, 30 minuten

Sinds ik de eerste aflevering van Two Greedy Italians heb gezien, ben ik helemaal fan van chefs Antonio Carluccio en Gennaro Contaldo – de leermeesters van Jamie Oliver. Wat mij betreft bestaat […]

Lees Meer

 0