Groene asperges met ansjovis
Hoofdgerecht, vis, 20 minuten
Juni: groene asperges
Heerlijk, die groene asperges! Op een zomerse dag erg lekker met wat brood en dressing van ansjovis en ei. Tip: buiten eten met een glas pinot blanc uit de Elzas […]
Salade met zalm en sojabonen
Hoofgerecht, 15 minuten, vis
Maart: radijs
Deze salade is lekker hartig door de zoute zalm met sojasaus, én fris door de salade met radijsjes. En ook nog in 15 minuten klaar. Ik ben helemaal fan! Gewoon maken […]
Quiche met cavolo nero
Hoofdgerecht, vis, 45 minuten
Februari: boerenkool (of cavolo nero)
Deze quiche is echt winters comfort food. Heerlijk als je helemaal bent verregend, als de trein niet reed of als je gewoon zin hebt in een avond op […]
Soep met aardpeer
Voorgerecht, vis, +/- 45 minuten
Februari: aardpeer
Aardpeer is een hele verrassende groente met een nootachtige, beetje scherpe smaak. Misschien heb je nog nooit aardpeer gegeten. Ze lijken een beetje op gember maar smaken naar knollen. Erg […]
Zuurkool met zalm en garnalen
Hoofdgerecht, vegetarisch, +/- 1 uur
Januari: zuurkool
Januari is een heerlijke maand voor wintereten. Maar het is vaak ook een maand van goede voornemens en gezond eten. Met deze zuurkool met zalm en garnalen combineer je die […]
Zalm met asperges
Hoofdgerecht, vis, 2 1/2 uur
Slow Saturday
Sinds gisteren is de lente losgebarsten en dat moet gevierd worden met een lekker licht gerecht. De eerste groene asperges liggen inmiddels weer in de winkel. En wat ziet het […]
Ansjovisdip met radijsjes
Borrel / lunch, vegetarisch, 15 minuten
April: radijs
Het is vandaag vrijdag en de zon schijnt: half Nederland is vanmiddag op het terras, op het balkon of in het park te vinden. Heb jij mensen uitgenodigd voor […]
Vitello tonnato
Voorgerecht, vis, 50 minuten
Slow Saturday
Voor deze Slow Saturday heb ik zelf vitello tonnato gemaakt: een Italiaans voorgerecht van kalfsvlees met saus van tonijn en kappertjes. Vitello tonnato vind ik heerlijk, en ik wilde het graag […]
Valentijnsdiner: spaghetti alle vongole
Hoofdgerecht, vis, 15 minuten
Februari: vongole
Dit gerecht is echt perfect voor een Valentijnsdiner. Als ik in Italië ben, of in een Italiaans restaurant, bestel ik steeds als het er is spaghetti alle vongole. Verrukkelijk! En het […]
Rode poon met citroen uit de oven
Hoofdgerecht, vis, 40 minuten
Slow saturday
Laatst bracht ik – eindelijk – een bezoekje aan de Markthal Rotterdam. Als foodlover kijk je daar je ogen uit. Markthal Rotterdam is een grote overdekte markt met allerlei soorten eten. Idee […]