Groene asperges met ansjovis

Hoofdgerecht, vis, 20 minuten

Juni: groene asperges 

Heerlijk, die groene asperges! Op een zomerse dag erg lekker met wat brood en dressing van ansjovis en ei. Tip: buiten eten met een glas pinot blanc uit de Elzas […]

Lees Meer

 0

Salade met zalm en sojabonen

Hoofgerecht, 15 minuten, vis

Maart: radijs 

Deze salade is lekker hartig door de zoute zalm met sojasaus, én fris door de salade met radijsjes. En ook nog in 15 minuten klaar. Ik ben helemaal fan! Gewoon maken […]

Lees Meer

 0

Quiche met cavolo nero

Hoofdgerecht, vis, 45 minuten

Februari: boerenkool (of cavolo nero) 

Deze quiche is echt winters comfort food. Heerlijk als je helemaal bent verregend, als de trein niet reed of als je gewoon zin hebt in een avond op […]

Lees Meer

 0

Soep met aardpeer

Voorgerecht, vis, +/- 45 minuten

Februari: aardpeer

Aardpeer is een hele verrassende groente met een nootachtige, beetje scherpe smaak. Misschien heb je nog nooit aardpeer gegeten. Ze lijken een beetje op gember maar smaken naar knollen. Erg […]

Lees Meer

 0

Zuurkool met zalm en garnalen

Hoofdgerecht, vegetarisch, +/- 1 uur

Januari: zuurkool

Januari is een heerlijke maand voor wintereten. Maar het is vaak ook een maand van goede voornemens en gezond eten. Met deze zuurkool met zalm en garnalen combineer je die […]

Lees Meer

 0

Zalm met asperges

Hoofdgerecht, vis, 2 1/2 uur

Slow Saturday

Sinds gisteren is de lente losgebarsten en dat moet gevierd worden met een lekker licht gerecht. De eerste groene asperges liggen inmiddels weer in de winkel. En wat ziet het […]

Lees Meer

 0

Ansjovisdip met radijsjes

Borrel / lunch, vegetarisch, 15 minuten

April: radijs

Het is vandaag vrijdag en de zon schijnt: half Nederland is vanmiddag op het terras, op het balkon of in het park te vinden. Heb jij mensen uitgenodigd voor […]

Lees Meer

 0

Vitello tonnato

Voorgerecht, vis, 50 minuten 

Slow Saturday

Voor deze Slow Saturday heb ik zelf vitello tonnato gemaakt: een Italiaans voorgerecht van kalfsvlees met saus van tonijn en kappertjes. Vitello tonnato vind ik heerlijk, en ik wilde het graag […]

Lees Meer

 0

Valentijnsdiner: spaghetti alle vongole

Hoofdgerecht, vis, 15 minuten

Februari: vongole

Dit gerecht is echt perfect voor een Valentijnsdiner. Als ik in Italië ben, of in een Italiaans restaurant, bestel ik steeds als het er is spaghetti alle vongole. Verrukkelijk! En het […]

Lees Meer

 0

Rode poon met citroen uit de oven

Hoofdgerecht, vis, 40 minuten

Slow saturday

Laatst bracht ik – eindelijk – een bezoekje aan de Markthal Rotterdam. Als foodlover kijk je daar je ogen uit. Markthal Rotterdam is een grote overdekte markt met allerlei soorten eten. Idee […]

Lees Meer

 0