Noedelsoep met dim sum

Hoofdgerecht, vlees, 45 minuten

 

Heerlijk comfort food, deze noedelsoep met dim sum! Perfect voor een regenachtige Pinksterdag dus. Je kunt deze soep ook voor meerdere dagen maken. Kook dan de noedels in een aparte pan.

Wat heb […]

Lees Meer

 0

Spinazie-courgettestamppot

Hoofdgerecht, vlees, 25 minuten

April: spinazie

Het is niet het eerste waar je aan denkt op een warme lentedag, maar dit stamppotje met spinazie en courgette is lekker fris en staat zo op tafel – ideaal als […]

Lees Meer

 0

Erwtensoep

Hoofdgerecht, vlees, 2 uur 

Slow Saturday

Buiten regent en stormt het, ideaal weer om een hele grote pan soep binnen op het vuur te zetten en die op de bank op te eten. Vandaag een recept uit […]

Lees Meer

 0

Spaghetti alla carbonara met tuinbonen

Hoofdgerecht, vlees, 15 minuten

Juni: tuinbonen

Een lekker romige spaghetti carbonara is verrassend lekker op een zomerse dag. Maak ook eens deze Hollandse variant: spaghetti carbonara met tuinbonen!

Wat heb je nodig (voor 4 personen):

400 gram spaghetti
150 gram […]

Lees Meer

 0

Salade met radijs

Hoofdgerecht, vlees, 10 minuten

Mei: radijs

Vandaag is een Lazy Sunday: lekker niksen. Daar past deze gemakkelijke en lekkere salade met radijs perfect bij!

Wat heb je nodig (voor 4 personen):

2 keer kropsla
300 gram gerookte kip
2 avocado’s
125 gram […]

Lees Meer

 0

Spaghetti saltimbocca

Hoofgerecht, vlees, 15 minuten

Mei: asperges

Dit recept is eigenlijk een min of meer toevallig tot stand gekomen, maar wat heeft dit probeersel goed uitgepakt! De combinatie van groene asperge, salie en prosciutto is echt ontzettend goed […]

Lees Meer

 0

Snelle pekingeend

Hoofdgerecht, vlees, 30 minuten

Dit gerecht is heerlijk voor de zaterdagavond thuis: je zet alle ingrediënten klaar en iedereen kan zelf pannenkoekjes maken en lekker met de handen eten. Heel gezellig! Echte pekingeend is een traditioneel […]

Lees Meer

 0

Risotto met groene asperges

Hoofdgerecht, vlees, 1 1/2 uur 

Slow Saturday

Risotto is een lekker slow gerecht: je laat het rustig op een laag vuurtje koken, voegt steeds wat water toe en blijft roeren totdat je een heerlijk smeuïge rijst hebt. […]

Lees Meer

 0

Cordon bleu met broccoli

Hoofdgerecht, vlees, 20 minuten

April: broccoli

Cordon bleu smaakt zoveel lekkerder als je het zelf maakt, en het is helemaal niet moeilijk. Met deze zelfgemaakte cordon bleu met broccoli zet je ook op een doordeweekse dag binnen […]

Lees Meer

 0

Aspergesoep

Voorgerecht, vegetarisch / vlees, 30 minuten

April: asperges

Op verschillende plaatsen kun je nu groene asperges kopen. Sla je slag en maak er deze frisse aspergesoep (of crème) van. Een goed voorgerecht voor een dinertje buiten!

Wat heb […]

Lees Meer

 0

Dumplings

Bijgerecht, vlees, 20 minuten

Maart: spitskool

Na de pasta van gisteren had ik nog wat varkensvlees over, en zin in Aziatisch eten. Daarom heb ik er deze dumplings mee gemaakt. Een aanrader! Je kunt bij de toko […]

Lees Meer

 0

Pasta met varkensvlees

Hoofdgerecht, vlees, 20 minuten (+ 50 minuten als je de pasta zelf maakt)

Als je op de Slow Saturday pulled pork hebt gemaakt en je hebt nog wat over, is dit een uitstekende manier om het […]

Lees Meer

 0

Pulled pork

Hoofdgerecht, vlees, 6 ½ uur

Slow Saturday

Het is weer Slow Saturday, dé dag voor een gerecht dat je lekker lang(zaam) kunt laten garen. Dit keer probeerde ik een heel slow gerecht: pulled pork. Pulled pork is […]

Lees Meer

 0

Preitaartjes

Bijgerecht, vlees, 45 minuten

Maart: prei

Wat zien ze er gezellig uit, deze miniquiches in soufflévormpjes. Deze taartjes zijn geschikt als bijgerecht, voor de lunch of als borrelhapje. De basis is heel simpel: een plakje bladerdeeg dat je […]

Lees Meer

 0

Pastinaakpuree met appels

Hoofdgerecht, vlees, 35 minuten

Februari: pastinaak, appel

Dit gerecht was een probeersel, maar wat is het lekker! De combinatie van appel met ui, cider en slagroom op de puree van pastinaak en aardappel is echt goddelijk. Voor […]

Lees Meer

 0

Rode kool met schnitzel

Hoofdgerecht, vlees, 45 minuten

Februari: rode kool

Dit recept is echt heerlijk. Ik ga het nog veel vaker maken. Als je het maakt, ruikt de hele keuken naar rode kool met appeltjes. En met de pannen op […]

Lees Meer

 0

Porchetta

Hoofdgerecht, vlees, 3 uur

Slow Saturday

Al een tijd wil ik voor Slow Saturday zelf porchetta maken. Porchetta is een Italiaans gerecht van geroosterde varkensbuik. Oorspronkelijk komt het uit Rome, maar nu wordt het in heel Italië […]

Lees Meer

 0

Zelfgemaakte kippenbouillon

Voorgerecht, vlees, 3 uur

Slow Saturday

Soep is het ideale comfort food. Het is gemakkelijk te maken en smaakt altijd goed. En een pan soep op het vuur heeft ook iets gezelligs. Voor deze Slow Saturday wilde ik […]

Lees Meer

 0

Gekonfijte konijnenbout

Hoofdgerecht, vlees, 2 uur

Januari: konijn

Tijdens een (helaas regenachtige) wijnvakantie in de Bourgogne stuitte ik in de Franse supermarkt op een paar potten ganzenvet. Wat een feest! Daar kun je de typisch Franse gekonfijte eendenbout mee […]

Lees Meer

 0

Boerenkoolstamppot met worst

Hoofdgerecht, vlees, 30 minuten

Januari: boerenkool

Het is tijd voor een klassieker uit de Hollandse keuken. Ik was vroeger eigenlijk nooit zo gecharmeerd van onze eigen cuisine, maar sinds ik zoveel mogelijk probeer creatief te zijn met […]

Lees Meer

 0

Witlof met kaas en worst uit de oven

Hoofdgerecht, vlees, 40 minuten

Januari: witlof

Januari is de maand van de witlof. Witlof kan mij maar moeilijk bekoren, maar in dit recept vind ik het heerlijk. Witlof met ham en kaas is natuurlijk al best lekker, […]

Lees Meer

 0

Ossobuco

Hoofdgerecht, vlees, circa 1 uur en 40 minuten

Slow saturday

Als je een etentje hebt, maak je met deze ossobuco zeker indruk. En het is niet moeilijk om te maken! Begin ’s middags met de voorbereidingen, dan heb […]

Lees Meer

 0