Boerenkoolsoep

Voor- / hoofdgerecht, vegetarisch, 35 minuten 

Februari: boerenkool

Het is oer-Hollands en helemaal hip: boerenkool. Je kunt er natuurlijk stamppot van maken, maar boerenkoolsoep is ook heerlijk! Ik maakte de soep met zoete aardappel, daar wordt ‘ie […]

Lees Meer

 0

Soep met aardpeer

Voorgerecht, vis, +/- 45 minuten

Februari: aardpeer

Aardpeer is een hele verrassende groente met een nootachtige, beetje scherpe smaak. Misschien heb je nog nooit aardpeer gegeten. Ze lijken een beetje op gember maar smaken naar knollen. Erg […]

Lees Meer

 0

Aubergine met burrata

Voorgerecht, vegetarisch, 30 minuten

Deze aubergine met burrata (een typisch Italiaans voorgerecht) at ik bij Maria Antonieta in Mendoza. Zo ontzettend lekker! Het is, zoals je kunt verwachten bij een Italiaans gerecht, helemaal niet ingewikkeld om te […]

Lees Meer

 0

Gevulde pompoen

Voor – / hoofdgerecht, vegetarisch, 50 minuten

September: pompoen

Het is al bijna herfst en daarom vond ik het tijd voor pompoen. Dit keer een lichte variant om nog een beetje in zomerse sferen te kunnen blijven. […]

Lees Meer

 0

Aspergesoep

Voorgerecht, vegetarisch / vlees, 30 minuten

April: asperges

Op verschillende plaatsen kun je nu groene asperges kopen. Sla je slag en maak er deze frisse aspergesoep (of crème) van. Een goed voorgerecht voor een dinertje buiten!

Wat heb […]

Lees Meer

 0

Bietensalade

Voorgerecht, vegetarisch, 10 minuten

Maart: bieten

Het is weer lente! En nog weekend ook. Het weer wil vandaag de komst van het nieuwe seizoen helaas nog niet helemaal aankondigen, maar morgen is een mooie dag om buiten […]

Lees Meer

 0

Vitello tonnato

Voorgerecht, vis, 50 minuten 

Slow Saturday

Voor deze Slow Saturday heb ik zelf vitello tonnato gemaakt: een Italiaans voorgerecht van kalfsvlees met saus van tonijn en kappertjes. Vitello tonnato vind ik heerlijk, en ik wilde het graag […]

Lees Meer

 0

Wortelsoep

Voorgerecht (of hoofdgerecht voor 2 – 3 personen), vegetarisch, 50 minuten

Maart: wortel

Deze soep is heerlijk om te maken op een regenachtige dag als vandaag. De soep heeft een prachtige kleur en lekkere structuur, maar wat […]

Lees Meer

 0

Salade met appel en rode biet

Voorgerecht, vegetarisch, 15 minuten

Februari: biet, appel, witlof

Deze salade is erg vrolijk en kleurrijk. En dat terwijl ‘ie gemaakt is met zoveel winterse ingrediënten: biet, witlof en appel. De smaken combineren heel goed: de biet en […]

Lees Meer

 0

Pastinaak-knolselderijsoep

Voorgerecht, vegetarisch, 50 minuten

Februari: pastinaak, knolselderij

Er zijn in februari topproducten te koop van Nederlandse bodem waarmee je een heerlijke soep kunt maken. Ik ben naar de biologische supermarkt gegaan en heb van alles meegenomen: pastinaak, […]

Lees Meer

 0

Zelfgemaakte kippenbouillon

Voorgerecht, vlees, 3 uur

Slow Saturday

Soep is het ideale comfort food. Het is gemakkelijk te maken en smaakt altijd goed. En een pan soep op het vuur heeft ook iets gezelligs. Voor deze Slow Saturday wilde ik […]

Lees Meer

 0

Pasta met zelfgemaakte pesto van Two Greedy Italians

Voorgerecht, vegetarisch, 40 minuten (+ 30 minuten wachten)

Slow saturday

Vandaag is het zaterdag, ofwel slow saturday. Op slow saturday staat een gerecht hoofdrol dat zijn tijd nodig heeft. Heerlijk voor de zaterdag dus: boodschappen doen, muziekje […]

Lees Meer

 0

Paddenstoelensoep

Voorgerecht, vegetarisch, 30 minuten

Sinds ik de eerste aflevering van Two Greedy Italians heb gezien, ben ik helemaal fan van chefs Antonio Carluccio en Gennaro Contaldo – de leermeesters van Jamie Oliver. Wat mij betreft bestaat […]

Lees Meer

 0