Bijgerecht, vegetarisch, 20 minuten

Januari: winterpeen

Deze wortelburgers zijn echt fantastisch, en ook heel gemakkelijk te maken als je wat restjes hebt. Als je veel wortel gebruikt, zijn de burgers lekker stevig. Je kunt ze als voorgerecht eten, of met wat salade erbij als hoofdgerecht.

Wat heb je nodig (voor 4 personen):

  • 6 winterpenen
  • 1 ei
  • 2 el bloem
  • 100 gram geraspte kaas (ik gebruikte pecorino)

Rasp de wortels. Doe de wortels met het ei, de bloem en de kaas in een kom. Maak met je handen kleine bolletjes van het wortelmengsel, die je platdrukt tot hamburgers. Als de burgers niet goed in vorm blijven, kun je wat bloem toevoegen. Het mengsel mag kleverig zijn. Verwarm wat olijfolie in een pan, en bak de wortelburgers. Zet het vuur niet te hoog, en keer ze na ongeveer 5 minuten steeds om. De wortelburger is goed als ‘ie stevig aanvoelt als je erop drukt. Easy, toch?