Nagerecht, vegetarisch, 15 minuten

Een feestelijk diner sluit je af met een feestelijk nagerecht. Zabaglione is een zwaar nagerecht met ei, suiker en marsalawijn, maar doordat je het mengsel opklopt wordt het toch luchtig. Via Allerhande vond ik de variant met vruchten en cantuccini van Bill Granger. Die heb ik een klein beetje aangepast, het resultaat is een kleurrijk geheel!

Wat heb je nodig (voor 4 personen):

  • 4 cantuccini (zie mijn recept voor cantuccini)
  • Half doosje bevroren vruchtjes, bijvoorbeeld blauwe bes met framboos
  • 3 eieren
  • 2 eetlepels suiker
  • Een scheut marsala

Laat de vruchtjes ontdooien in een kom. Splits de eieren. Meng in een kom het eigeel en de suiker. Doe dit mengsel in een pan en verwarm het au bain marie (door de pan bovenop een kleinere pan te zetten waarin je water kookt). Klop het op met een garde, en voeg wat marsala toe. Klop een paar minuten, totdat het mengsel lekker luchtig is. Doe de zabaglione op een dessertbordje met de vruchtjes en de cantuccini. Geniet!

Zabaglione